Eine slutter med bleie – en barnebok som støtter dere under pottetreningen

Eine slutter med bleie

Å slutte med bleier er en stor milepæl i barnets liv. Det er en ny opplevelse som kan være både morsom og litt skummel på en gang.

Mange barnebøker med dette temaet er mest opptatt av å tulle og tøyse med potten, og ofte på en ganske upedagogisk måte.

Eine slutter med bleie er utviklet av eksperter innen pottetrening og pedagogikk og har som mål å lære bort noe på en måte barn forstår og liker.

  • Boken tar barnet med på en samtale om kroppen, potten og hva Eine gjør.
  • Eine blir barnets «pottevenn» – et pedagogisk forbilde som inspirerer barnet til å gjøre det samme.
  • Boken brukes i barnehager for å støtte barn som nylig har sluttet med bleie.

Dette sier to av foreldrene som har kjøpt boken:

«Utrolig fornøyd med denne boken som er så mye mer pedagogisk enn alt annet jeg har sett. Den følger metoden fra boken “pottetrening på 3 dager” som vi også fulgte, og vi gav den til 2 åringen et par dager før vi skulle ta av han bleia. Han elska boka fra første stund, og når dagen kom for å ta av bleia “akkurat som Eine”, var han veldig klar og spent på det, og leste boka mange ganger. Den hjelper både barn og voksen å se hvordan man i praksis kan trene på potte/do på en mye mer effektiv måte enn bare å sette de på potta i ny og ne. Anbefales på det sterkeste!» – Ruth

«For oss løsnet det på alvor etter at jeg hadde bestilt boken om Eine. Flott å kunne vise og snakke om andre som tisser på potten ».

Boken hjelper deg å:

  • Snakke om kroppen og potten på en pedagogisk måte
  • Gi barnet et viktig forbilde det kan identifisere seg med og herme etter
  • Prate om å bæsje på potten og gå uten bleie i barnehagen

«Det beste hjelpemiddelet for å øke forståelsen for pottetreningsprosessen. Vi leser den flere ganger om dagen. Vel anvendte penger!» – Zandra

Kjøp e-boken for 129 kr her

Klikk her for å laste ned boken

Fra innholdet

Bli bleiefri barnebok

Eine pottetrening

Boken inneholder over 30 sider og er delt inn i tre fine kapitler om Eine.

Kapittel 1 introduserer potten og forklarer hvordan den brukes. Eine oppdager hva som skjer i kroppen når han kjenner at han må tisse, og lærer seg hva han skal gjøre da, nemlig komme seg til potten. 

Kapittel 2 er en scene fra Eines første uke uten bleier. Alt er fortsatt nytt, og det gjelder å være rask når trangen er der. Da er det godt å ha potten i nærheten. Eine lærer at han kan håndtere behovene sine, uansett hvor han befinner seg. 

Kapittel 3 handler om at Eine kommer tilbake til barnehagen uten bleier. Eine kjenner igjen følelsen i kroppen når han blir tissetrengt, og lærer seg at han må avbryte leken og skynde seg på do. 

Hvis barnet ditt ikke går i barnehage, kan du selv endre på teksten så den passer deres hverdagssituasjon. Du kan også tilpasse språket og lesingen til barnets alder. 

Kjøp e-boken her

Klikk her for å laste ned boken

Vi som har laget boken om Eine


Linnéa Almgren
Linnéa er sosionom og sosialpedagog med videreutdanning i psykoterapi. Da Linnéa og sønnen Sander var i gang med pottetreningen, ble hun inspirert til å skrive et bokmanus basert på metoden i Pottetrening på 3 dager. Linnéa har tidligere skrevet og bearbeidet manus for film og tv samt utviklet pedagogisk materiell og metodestøtte gjennom arbeidet sitt som sosionom.

Sofia & Michael Bergenstjerna
Sofia og Michael Bergenstjerna driver nettstedet Bleiefri.no, og siden 2015 har de støttet og coachet tusenvis av familier gjennom bleiesluttfasen. De er forfatterne bak boken Pottetrening på 3 dager som er solgt i mer enn 103 217 eksemplarer i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Charlotta Bergenstjerna
Charlotta er utdannet illustratør, og det er hun som har laget de fine illustrasjonene i boken.

Dette sier en forelder om boken:

«Vi hadde forsøkt alle kreative tips og kjøpt flere forskjellige potter, men så kjøpte vi boken Eine slutter med bleie. Han elsker den! Særlig fordi den forteller hvilken rekkefølge alt skal skje i, og så vil han at vi skal ta frem boken når han skal tisse og gjøre likedan. I stedet for tiss har han begynt å si ‘Eine’ .»

Spørsmål og svar om boken

Hvilken aldersgruppe er boken beregnet på?
Boken passer utmerket for barn fra 18 måneder og helt opp til 4 år, da du kan tilpasse språket ut fra barnets alder. Illustrasjonene er like relevante uavhengig av alderen til barnet.

Hvordan fungerer e-boken?
Boken er en pdf-fil som du laster ned ved å klikke på en lenke som du får tilsendt på e-post. Deretter lagrer du filen på mobilen, nettbrettet eller datamaskinen, akkurat som et vanlig dokument. Når du vil lese boken, klikker du på filen. Så kan du bla i dokumentet som i en vanlig bok, bare digitalt.

Kan jeg laste ned boken på flere enheter?
Ja, det kan du. Bare åpne e-posten og klikk på lenken i den enheten du vil lese boken på, så åpnes den direkte.

Hva om jeg ikke er fornøyd?
Hvis du ikke er fornøyd og vil heve kjøpet, sender du en e-post til hei@bleiefri.no, så refunderer vi kjøpesummen. Kjøpet er altså helt risikofritt for deg. Returretten gjelder kun kjøp via Bleiefri.no, ikke via forhandlere.

Finnes boken som papirbok?
Hvis du liker å kjenne på boken mens du leser og vil ha et fysisk eksemplar som du kan bla i sammen med barnet, så finner du den her.

«Toåringen min elsker den!» – Fanny

Kjøp e-boken her

Klikk her for å laste ned boken