Nyhet! «Gøy på potten – Pedagogisk støtte til pottetreningen»

Gøy på potten

Er du på jakt etter et pedagogisk hjelpemiddel til pottetreningen, eller står dere fast uten å komme videre? Med Gøy på potten kan du hjelpe barnet ditt i prosessen mot å bli bleiefri.

Konseptet bygger på en unik pedagogisk ide

Slik fungerer det: Når barnet har tisset eller bæsjet på potten, fester dere et klistremerke med tiss eller bæsj på en av potteillustrasjonene. Du bør også rose barnet for gode forsøk.

Å lime klistremerket på potten fungerer som en positiv forsterkning av den nye atferden dere øver på, og dette hjelper barnet å forstå hvor tiss og bæsj hører hjemme.

Barna på bildene blir forbilder for barnet ditt og inspirerer det til å gjøre som dem. Dessuten er det alltid gøy med klistremerker!

Kjøp Gøy på potten her (annonseringslenke)

Eksempel på hvordan den ser ut inni

Tomt oppslag

Potte med klistremerker

Toalett med klistremerker

Dette følger med:

  • 288 klistremerker med tiss og bæsj
  • 8 pedagogiske oppslag med ulike figurer og potter/toaletter
  • Gjør det gøy å bæsje med bæsjefigurer og en sklie
  • Fargeleggingsside
  • Ekstramateriale på nett: diplom, hjelpeartikler, flere klistremerker m.m.

I tillegg: Hjelp til barn som ikke vil bæsje på potten

Mange barn synes det er vanskelig å bæsje på potten. Derfor har vi utviklet to visuelle hjelpemidler for nettopp dette problemet. Disse finner du i midten av kalenderen. Formålet er å avdramatisere det hele og gi barnet positive mentale bilder. Slå opp på disse med jevne mellomrom dersom dere opplever dette. Bildene fungerer også som en festlig oppmuntring til barn som allerede bæsjer på potten.

Kjøp Gøy på potten her (annonseringslenke)

Derfor har vi laget «Gøy på potten»

Siden 2015 har vi støttet titusenvis av familier i prosessen med å bli kvitt bleiene. Veien frem til mål er forskjellig for alle. For noen går det på skinner. Andre støter på motgang av forskjellig slag underveis.

Hensikten med Gøy på potten er å hjelpe dere videre i pottetreningsprosessen på en pedagogisk og morsom måte. Den kan også brukes som generell støtte.

I hvilke situasjoner kan «Gøy på potten» være til hjelp?

I alle situasjoner der man vil hjelpe barnet med å komme videre i pottetreningen. Det kan for eksempel være om barnet ikke vil sitte på potten, er redd for den, eller har gått lei. En annen vanlig situasjon er at barnet kun vil bæsje i bleien og må lære å gjøre det på potten i stedet.

Selvsagt kan den også være til hjelp for dere som ikke opplever at situasjonen er fastlåst.

Vi som har laget «Gøy på potten»

Sofia og Michael Bergenstjerna
Sofia og Michael driver Bleiefri.no og er forfatterne bak boken Pottetrening på 3 dager. Gjennom denne boken og metoden har de vist at barn kan bli bleiefrie betydelig tidligere, raskere og enklere enn det mange tror er mulig i dag. Konseptet har hjulpet mer enn 103 217 norske, svenske og danske barnefamilier å bli kvitt bleiene.

Charlotta Bergenstjerna
Charlotta er illustratør og formgiver innenfor en rekke ulike områder. Det er hun som står bak de fine illustrasjonene i Gøy på potten og i barneboken Eine slutter med bleie.

Samarbeid

Den pedagogiske ideen er utviklet i samarbeid med sosionom og sosialpedagog Linnéa Almgren samt produsent Erik Almgren.

Kjøp Gøy på potten her (annonseringslenke)