Vil ikke være naken

Hjelpeartikkel for deg som følger metoden Pottetrening på 3 dager

Mange barn elsker å springe rundt nakne. Men noen er så vant til følelsen av å ha bleien tett rundt kroppen at de synes det er rart og uvant å være uten. Enkelte barn vegrer seg derfor for å gå uten bleie, og da kan det være vanskelig å komme i gang. Ofte handler det om vaner. Barnet har kanskje ikke gått naken så ofte, og dermed føler det seg utrygg uten klær eller bleie på.

For at barnet skal kjenne seg trygg, kan du kle på det leggvarmere, en kort undertrøye og en kort overtrøye. Da får barnet en følelse av å ha klær på, selv om rumpa fortsatt er bar, som jo er det viktigste. Det blir et kompromiss barnet kanskje kan akseptere. Hvis ikke dette fungerer, kan du forsøke å ta på underbukse også. Undertøy gjør det litt vanskeligere for deg i starten fordi du ikke ser når barnet begynner å tisse, men iblant må man inngå kompromisser for å komme i gang.

Hvis barnet ditt absolutt ikke vil gå uten bleie til tross for tipsene ovenfor, anbefaler vi at dere avbryter pottetreningen og i stedet innfører daglig nakentid i om lag to uker. Det kan være lurt å ta det i forbindelse med bleieskift eller bad når barnet uansett er naken. Det første lille steget kan for eksempel være å bruke lengre tid på å tørke og stelle barnet på badet. Deretter forlenger dere tiden i takt med at barnet venner seg til følelsen. Hvis det ved slike anledninger kommer tiss eller bæsj på gulvet, sier du bare «Oi, nå kom det litt tiss. Det kan vi tørke opp.» på en helt nøytral måte.

Når barnet synes det er ok å gå naken, kan dere ta fatt på pottetreningen igjen.


Ytterligere hjelpeartikler